Άλατα Epsom

Άλατα Epsom

Τα άλατα Epsom είναι επίσης γνωστά με την επίσημη επιστημονική ονομασία θειικό μαγνήσιο. Είναι μια ανόργανη ένωση που αποτελείται από μαγνήσιο, θείο και οξυγόνο που δημιουργούν το σύμπλεγμα MgSO4.

Τα άλατα Epsom βοηθούν στην καταπολέμηση του πόνου και της φλεγμονής σε μύες και αρθρώσεις, ενώ είναι πλούσια πηγή μαγνησίου.

Ονομαδοτήθηκαν έτσι από μια μικρή αλατούχα πηγή στο Epsom στην περιοχή Surrey της Αγγλίας όπου υπάρχουν φυσικές εναποθέσεις με θειικό μαγνήσιο στα φυσικά νερά της περιοχής. Παρά το όνομα που έχει, δεν πρέπει να συνδεθεί σε καμία περίπτωση με το γνωστό σε όλους μας αλάτι καθώς είναι μια εντελώς διαφορετική ένωση. Απλά λόγω της χημικής του δομής και την ομοιότητα των κρυστάλλων του, πήρε και το όνομα του άλατος.

Τα άλατα Epsom βοηθούν στην καταπολέμηση του πόνου και της φλεγμονής σε μύες και αρθρώσεις, έχουν χαλαρωτική δράση, ενώ είναι πολύ πλούσια πηγή μαγνησίου. Το μαγνήσιο ως γνωστόν, βελτιώνει την υγεία και μειώνει τα επίπεδα φλεγμονής στον οργανισμό, βοηθά την λειτουργία των μυών και ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος.

Τα άλατα Epsom βοηθούν στην καταπολέμηση του πόνου και της φλεγμονής σε μύες και αρθρώσεις, ενώ είναι πλούσια πηγή μαγνησίου.

Μην ξεχνάς πως το Heaven of Beauty είναι πάντοτε εδώ για να λύσει οποιαδήποτε απορία σου μέσω chat, mail, τηλεφώνου, social media και θα χαρούμε πολύ να σε βοηθήσουμε!

  • Έλαιο για κουρασμένα και πρησμένα πόδια που περιέχει μόνο φυτικά έλαια και εκχυλίσματα, καθώς και άλατα Epsom.
    9.90

    Η συγκεκριμένη λοσιόν, περιέχει μόνο φυτικά έλαια και εκχυλίσματα, καθώς και άλατα Epsom κάτι που την κατατάσσει στην κατηγορία των απόλυτα φυσικών προϊόντων. Έχει δημιουργηθεί από τις μοναχές στην Ιερά Μονή Αναλήψεως για να ανακουφίζει τα κουρασμένα και πρησμένα πόδια, ανακουφίζοντας άμεσα από τα συμπτώματα. Η λοσιόν περιέχει μία σειρά από εκχυλίσματα βοτάνων, τα οποία κρατούνται ως επτασφράγιστο μυστικό από τις μοναχές, οι οποίες κατόρθωσαν να δημιουργήσουν ένα φυσικό μοναστηριακό προϊόν με απόλυτο σεβασμό προς τη φύση, αλλά και τον άνθρωπο. Η συγκεκριμένη «συνταγή» είναι η ιδανική λύση για όσους θέλουν να ανακουφιστούν γρήγορα, εύκολα και φυσικά από τα κουρασμένα και πρησμένα πόδια.