Κολλαγόνο

Κολλαγόνο

Το κολλαγόνο είναι μία βασική πρωτεΐνη στον οργανισμό, η οποία αποτελεί ένα από τα κύρια συστατικά τενόντων, μυών,  συνδέσμων και δέρματος, οπότε μπορεί κανείς να αντιληφθεί τη μεγάλη σημασία της. Ωστόσο, όσο μεγαλώνει κάποιος τόσο μειώνεται το κολλαγόνο στον οργανισμό, κάτι που είναι εύκολα ορατό ειδικότερα στο δέρμα. Το οποίο χάνει την ελαστικότητα του και παρουσιάζει σταδιακά ολοένα και περισσότερα σημάδια γήρανσης. 

Το κολλαγόνο ενισχύει και προστατεύει την υγεία της επιδερμίδας μειώνοντας και προλαμβάνοντας τα σημάδια της γήρανσης.

Αυτός είναι και ο λόγος που πολλά προϊόντα σήμερα περιέχουν  κολλαγόνο, ώστε να ενισχύεται και να προστατεύεται η υγεία της επιδερμίδας και να μειώνονται ή να προλαμβάνονται τα σημάδια της γήρανσης. Το κολλαγόνο βοηθάει το δέρμα να μένει ενυδατωμένο, να δυναμώνει και να αναζωογονείται, να διατηρεί ή να επαναφέρει την ελαστικότητα του και φυσικά έχει την ικανότητα να μειώνει τις ρυτίδες και να βοηθάει το δέρμα να δείχνει νεανικό, ξεκούραστο, πιο σφριγηλό και υγιές. Αντίθετα, η έλλειψη κολλαγόνου έχει ως αποτέλεσμα ξηρό δέρμα με εμφάνιση ρυτίδων. 

Επιπλέον, το κολλαγόνο συμβάλλει στην καλύτερη κατάσταση οστών και αρθρώσεων, βοηθάει στην υγεία μαλλιών και νυχιών, ενώ καταπολεμά και την κυτταρίτιδα, καθώς το δέρμα γίνεται πιο ελαστικό και πιο λείο. Αξίζει ακόμη να αναφερθεί ότι λόγω της έλλειψης κολλαγόνου αυξάνεται ο κίνδυνος εμφάνισης προβλημάτων στις αρθρώσεις όπως η οστεοαρθρίτιδα. Αντίθετα, η αναπλήρωση του κολλαγόνου βοηθά στη μείωση των συμπτωμάτων, ενώ ανακουφίζει από τον πόνο στις αρθρώσεις.

Το κολλαγόνο ενισχύει και προστατεύει την υγεία της επιδερμίδας μειώνοντας και προλαμβάνοντας τα σημάδια της γήρανσης.

Μην ξεχνάς πως το Heaven of Beauty είναι πάντοτε εδώ για να λύσει οποιαδήποτε απορία σου μέσω chat, mail, τηλεφώνου, social media και θα χαρούμε πολύ να σε βοηθήσουμε!