Μακαντάμια

Μακαντάμια

Το έλαιο μακαντάμια είναι ένα συστατικό, που τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιείται ευρέως στα προϊόντα περιποίησης, καθώς έχει διαπιστωθεί πως περιέχει μία σειρά από ιδιαίτερα ευεργετικές ιδιότητες για την επιδερμίδα. Αξίζει να αναφερθει ότι είναι πλούσιο σε βιταμίνες A, B1, B2, B3, C και E, αλλά και σε λιπαρά οξέα, πρωτεΐνες και μέταλλα, όπως μαγνήσιο και σίδηρο, ενώ απορροφάται εύκολα από το δέρμα και δεν αφήνει λιπαρότητα.

Το έλαιο μακαντάμια είναι πλούσιο σε βιταμίνες, λιπαρά οξέα, πρωτεΐνες και μέταλλα. Aπορροφάται εύκολα από το δέρμα και δεν αφήνει λιπαρότητα.

Ωστόσο, ειδικοί σε θέματα περιποίησης επισημαίνουν πως αυτό που κάνει το έλαιο macadamia να ξεχωρίζει είναι ένα ιδιαίτερο στοιχείο του το παλμιτελαϊκό οξύ, το οποίο περιέχεται σε μεγάλη ποσότητα και έχει προκύψει από μελέτες πως έχει έντονες αντιοξειδωτικές, αντιγηραντικές και ενυδατικές ιδιότητες γι’ αυτό και το συγκεκριμένο έλαιο χρησιμοποιείται πλέον πολύ συχνά τόσο στο πρόσωπο όσο και στα μαλλιά, είναι ιδανικό για κάθε τύπο δέρματος, ωστόσο συστήνεται ιδιαίτερα για τις ξηρές, ώριμες και ευαίσθητες επιδερμίδες, όπου τα πλούσια θρεπτικά συστατικά του προσφέρουν μοναδικά και άμεσα ορατά αποτελέσματα.

Πιο συγκεκριμένα, το έλαιο μακαντάμια χάρη στην αντιγηραντική του δράση προλαμβάνει τη γήρανση αντιμετωπίζοντας θεαματικά τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές, ενισχύει την ελαστικότητα της επιδερμίδας, έχει επουλωτικές ιδιότητες που βοηθούν στην αντιμετώπιση ουλών, αλλά και ραγάδων, ενώ εξαιτίας και της αντιφλεγμονώδους δράσης του καταπραΰνει την ακμή. Ακόμη, το συγκεκριμένο έλαιο χρησιμοποιείται και στον καθαρισμό του δέρματος, φυσικά ενυδατώνει σε βάθος, ενώ όταν χρησιμοποιείται στα μαλλιά τα δυναμώνει, δίνει απαλότητα, ελαστικότητα και μοναδική λάμψη.

Το έλαιο μακαντάμια είναι πλούσιο σε βιταμίνες, λιπαρά οξέα, πρωτεΐνες και μέταλλα. Aπορροφάται εύκολα από το δέρμα και δεν αφήνει λιπαρότητα.

Μην ξεχνάς πως το Heaven of Beauty είναι πάντοτε εδώ για να λύσει οποιαδήποτε απορία σου μέσω chat, mail, τηλεφώνου, social media και θα χαρούμε πολύ να σε βοηθήσουμε!