Μαυροκούκι

Μαυροκούκι

Το μαυροκούκι καλλιεργείται σε πάρα πολλές χώρες της Μεσογείου, αλλά και στην Ινδία, το Πακιστάν, τη Συρία, την Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία και χρησιμοποιείται από την αρχαιότητα, ενώ υπάρχουν  αναφορές ακόμη και από τον Ιπποκράτη.

Το μαυροκούκι θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό για την καλή υγεία της επιδερμίδας, καθώς περιέχει βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία.

Θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό για την καλή υγεία της επιδερμίδας, καθώς περιέχει βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, αλλά και ακόρεστα λιπαρά οξέα, όπως το  λινολεϊκό οξύ, το οποίο θεωρείται απαραίτητο για τη διατήρηση ενός υγιούς δέρματος. Επίσης, το μαυροκούκι έχει ισχυρή αντιφλεγμονώδη, αντιαλλεργική, αλλά και αντιμικροβιακή δράση.

Ακόμη, έχει διαπιστωθεί πως το συγκεκριμένο συστατικό διευκολύνει την πέψη και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, συμβάλλει στη μείωση της χοληστερίνης, είναι αποτελεσματικό στη δυσπεψία και στην  αντιμετώπιση του ελικοβακτηριδίου του πυλωρού, ενώ βοηθά στη διατήρηση των φυσιολογικών επιπέδων του σακχάρου.

Το μαυροκούκι θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό για την καλή υγεία της επιδερμίδας, καθώς περιέχει βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία.

Μην ξεχνάς πως το Heaven of Beauty είναι πάντοτε εδώ για να λύσει οποιαδήποτε απορία σου μέσω chat, mail, τηλεφώνου, social media και θα χαρούμε πολύ να σε βοηθήσουμε!

  • Κεραλοιφή με Έλαιο Neem και Μαυροκούκι για ψωρίαση με μοναστηριακή συνταγή από την Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου.
    9.90

    Μία παραδοσιακή κεραλοιφή, την οποία παρασκευάζουν οι μοναχές της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου με σκοπό την ανακούφιση από τα συμπτώματα της ψωρίασης, του εκζέματος και γενικότερα των δερματικών προβλημάτων. Οι μοναχές συνδύασαν μία σειρά από φυσικά συστατικά, τα οποία φημίζονται για την αντιφλεγμονώδη δράση τους, τις μαλακτικές και ενυδατικές τους ιδιότητες και την προστασία του δέρματος και δημιούργησαν ένα προϊόν, που θα ανακουφίσει τα ενοχλητικά συμπτώματα και θα προστατεύσει το δέρμα σας με μοναδικό τρόπο. Συστατικά όπως το μαυροκούκι, το βούτυρο καριτέ, το έλαιο μποράγκο, η αλόη, το σπαθόλαδο και πολλά ακόμη θα ενυδατώσουν, θα μαλακώσουν και θα επουλώσουν το ταλαιπωρημένο δέρμα σας. Ένα μοναστηριακό απόλυτα φυσικό προϊόν χωρίς πρόσθετα συντηρητικά.