Ρούσκος

Ρούσκος

Ο ρούσκος χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες ανά τον κόσμο χάρη στις εκπληκτικές του ιδιότητες. Μάλιστα, αξίζει να αναφερθεί ότι το συγκεκριμένο φυτό έχει ένα ιδιαίτερα περίεργο όνομα στην Αγγλία, όπου είναι γνωστό ως η «σκούπα του χασάπη», καθώς έφτιαχναν σκούπες από κλαδιά, τις οποίες και χρησιμοποιούσαν για το σκούπισμα στα χασάπικα.

Ο ρούσκος χρησιμοποιείται για αιώνες χάρη στις εκπληκτικές του ιδιότητες ως ισχυρό διουρητικό, αντιπυρετικό, αγγειοσυσταλτικό και καθαρτικό.

Πιο συγκεκριμένα, ο ρούσκος συστήνεται ως ισχυρό διουρητικό, αντιπυρετικό, αγγειοσυσταλτικό και καθαρτικό και συστήνεται σε κιρσούς, φλεβίτιδες και αιμορροΐδες. Επίσης, το συγκεκριμένο φυτό έχει θετική δράση ενάντια στους μαύρους κύκλους στα μάτια και στις κοκκινίλες της επιδερμίδας, συμβάλλει στην αντιμετώπιση των ερεθισμών του δέρματος και χρησιμοποιείται για τη βελτίωση της λειτουργίας του κυκλοφορικού.

Μία ακόμη βασική ιδιότητα του ρούσκου είναι η συμβολή στην καταπολέμηση της ακμής, καθώς βοηθά το δέρμα να αποκτήσει υγιή όψη, ενώ συστήνεται και για άλλα δερματικά προβλήματα όπως το έκζεμα χάρη στην αντιφλεγμονωδη δράση του. Μάλιστα, ο ρούσκος έχει και αποσυμφορητικές ιδιότητες, ενώ εντοπίζεται και σε προϊόντα για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας, καθώς έχει τη δυνατότητα να μειώνει την αντιαισθητική όψη «φλοιού πορτοκαλιού».

Ο ρούσκος χρησιμοποιείται για αιώνες χάρη στις εκπληκτικές του ιδιότητες ως ισχυρό διουρητικό, αντιπυρετικό, αγγειοσυσταλτικό και καθαρτικό.

Μην ξεχνάς πως το Heaven of Beauty είναι πάντοτε εδώ για να λύσει οποιαδήποτε απορία σου μέσω chat, mail, τηλεφώνου, social media και θα χαρούμε πολύ να σε βοηθήσουμε!