Βανίλια

Βανίλια

Μπορεί να πιστεύουμε ότι η βανίλια έχει θέση μόνο στη ζαχαροπλαστική, αυτό όμως δεν ισχύει αφού το συγκεκριμένο συστατικό έχει μία σειρά από πολύτιμες ιδιότητες για το δέρμα και γενικότερα για τον ανθρώπινο οργανισμό. Η βανίλια διαθέτει αντιβακτηριδιακή δράση και έτσι θεωρείται ιδιαίτερα ευεργετική για την αντιμετώπιση της ακμής, καθώς καθαρίζει το δέρμα και μειώνει την εμφάνιση σπυριών. Επίσης, ένα από τα σημαντικότερα οφέλη της είναι και η ισχυρή αντιγηραντική της δράση, αφού είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά με συνέπεια  να συμβάλλει στην επιβράδυνση των σημαδιών της πρόωρης  γήρανσης, όπως λεπτές γραμμές και ρυτίδες.

Η βανίλια διαθέτει αντιβακτηριδιακή δράση, είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, καθαρίζει το δέρμα και μειώνει την εμφάνιση σπυριών.

Ακόμη, έχει διαπιστωθεί πως το αιθέριο έλαιο της βανίλιας και συμβάλλει θετικά στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης και του άγχους. Για τη σημασία της βανίλιας στην κατάθλιψη έχουν πραγματοποιηθεί και μελέτες με ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα. Επιπλέον, το αιθέριο έλαιο της βανίλιας βοηθά σε περιπτώσεις αϋπνίας, χαλαρώνει και συστήνεται σε περιστατικά υπερκινητικότητας, ενώ έχει αντιφλεγμονώδεις και αντιπυρετικές ιδιότητες.

Η βανίλια ξεκίνησε το μεγάλο ταξίδι της από το Μεξικό, όπου καλλιεργούνταν συστηματικά, καθώς οι κάτοικοι της περιοχής είχαν ανακαλύψει από πολύ νωρίς τα πολλαπλά οφέλη της. Λέγεται ότι αρχικά μόνο οι Αζτέκοι ήταν αυτοί που γνώριζαν τις πολύτιμες ιδιότητες της, ωστόσο αργότερα η καλλιέργεια της επεκτάθηκε και σε χώρες της Ευρώπης.

Η βανίλια διαθέτει αντιβακτηριδιακή δράση, είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, καθαρίζει το δέρμα και μειώνει την εμφάνιση σπυριών.

Μην ξεχνάς πως το Heaven of Beauty είναι πάντοτε εδώ για να λύσει οποιαδήποτε απορία σου μέσω chat, mail, τηλεφώνου, social media και θα χαρούμε πολύ να σε βοηθήσουμε!