Βελανιδιά

Βελανιδιά

Η βελανιδιά θεωρούνταν ιερό δέντρο στο βάθος των αιώνων και τη συναντάμε σε μύθους, θρύλους, αλλά και θρησκείες, ενώ είναι γνωστό ότι ένα υγιές δέντρο βελανιδιάς μπορεί να φτάσει σε ηλικία και τα 1.000 με 1.200 χρόνια. Ωστόσο, εκτός από τις εκπληκτικές ιστορίες που συνοδεύουν το υπέροχο αυτό δέντρο, η βελανιδιά μας δίνει συστατικά τα οποία πλέον χρησιμοποιούνται στην περιποίηση της επιδερμίδας του προσώπου χαρίζοντας ανανέωση, αναζωογόνηση και ενυδάτωση.

H βελανιδιά μας δίνει συστατικά τα οποία χρησιμοποιούνται στην περιποίηση της επιδερμίδας χαρίζοντας ανανέωση, αναζωογόνηση και ενυδάτωση.

Συστατικά της βελανιδιάς, όπως το πολύτιμο έλαιο της χρησιμοποιούνται εδώ και πολλά χρόνια στην περιποίηση της επιδερμίδας του προσώπου, καθώς συμβάλλει στην ανανέωση των κυττάρων, προλαμβάνει τα σημάδια της γήρανσης, όπως ρυτίδες και λεπτές γραμμές, αναζωογονεί, προσφέρει ενυδάτωση και εξαφανίζει τις φακίδες. Επιπλέον, έχει παρατηρηθεί ότι συστατικά της βελανιδιάς βοηθούν σημαντικά στη διαδικασία επούλωσης των πληγών και σε φλεγμονές, ενώ χαρίζει στα μαλλιά μία υπέροχη καστανή απόχρωση. Για όλους αυτούς τους λόγους η βελανιδιά χρησιμοποιείται ως συστατικό σε αρώματα και πολλά καλλυντικά, όπως επίσης και σε σαπούνια και προϊόντα περιποίησης μαλλιών

Είναι γνωστό ότι οι βελανιδιές αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο σε πολλούς μύθους, αλλά και θρησκείες κατά τη διάρκεια των αιώνων. Μάλιστα, η βελανιδιά ήταν ιερό δένδρο και για τους αρχαίους Έλληνες, καθώς συμβόλιζε τη δύναμη του Δία. Μάλιστα, λέγεται ότι στο μαντείο της Δωδώνης οι ιερείς αφουγκράζονταν το θρόισμα των φύλλων της βελανιδιάς και με βάση αυτό ερμήνευαν τη βούληση του Δία. Μετά από όλα αυτά δεν είναι τυχαίο το ότι η βελανιδιά είναι γνωστή στο πέρασμα των χρόνων ως ο βασιλιάς του δάσους με την ηλικία ορισμένων δέντρων να φτάνει τους 10 με 12 αιώνες.

H βελανιδιά μας δίνει συστατικά τα οποία χρησιμοποιούνται στην περιποίηση της επιδερμίδας χαρίζοντας ανανέωση, αναζωογόνηση και ενυδάτωση.

Μην ξεχνάς πως το Heaven of Beauty είναι πάντοτε εδώ για να λύσει οποιαδήποτε απορία σου μέσω chat, mail, τηλεφώνου, social media και θα χαρούμε πολύ να σε βοηθήσουμε!