Βερβένα / Ιεροβότανο

Βερβένα / Ιεροβότανο

Η Βερβένα / Ιεροβότανο είναι ένα βότανο με μεγάλη ιστορία και πολλές εφαρμογές, μεταξύ των οποίων και η πολύτιμη προσφορά του στη βελτίωση της υφής και της εμφάνισης της επιδερμίδας. Το συγκεκριμένο βότανο έχει διαπιστωθεί πως μπορεί να συμβάλλει θετικά στην καταπολέμηση των σημαδιών γήρανσης της επιδερμίδας, καθώς διαθέτει σημαντική αντιγηραντική δράση, επιπλέον συσφίγγει το δέρμα, ενώ συστήνεται σε δέρματα με ακμή, αφού λόγω των αντισηπτικών ιδιοτήτων που έχει βοηθά την επιδερμίδα να παραμένει υγιής και καθαρή.

Η βερβένα / ιεροβότανο είναι ένα βότανο με μεγάλη ιστορία και πολύτιμη προσφορά στη βελτίωση της υφής και της εμφάνισης της επιδερμίδας.

Έχει διαπιστωθεί ότι το συγκεκριμένο βότανο έχει αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική δράση, ενώ βοηθάει και στην επούλωση των πληγών και εγκαυμάτων. Ακόμη, έχει προκύψει από μελέτες πως η βερβένα βοηθά στην απώλεια βάρους και στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας, έχει την ικανότητα να ηρεμεί τους μυϊκούς πόνους και επίσης θεωρείται τονωτική, αναζωογονητική, αντισηπτική και ηρεμιστική.

Η Βερβένα / Ιεροβότανο είναι ένα βότανο πολύ γνωστό από την αρχαιότητα ακόμη. Συγκεκριμένα, αναφέρεται σε κείμενα του Διοσκουρίδη ότι χρησιμοποιούνταν για τις επουλωτικές, καθαρτικές και τονωτικές του ιδιότητες, ενώ στην αρχαία Ελλάδα το χρησιμοποιούσαν για να καθαρίζουν τους βωμούς του Δία, αλλά και γενικότερα ναούς. Μάλιστα, λέγεται ότι η βερβένα ξυπνούσε τα πάθη, γι΄ αυτό και το έβαζαν στο ποτό εκείνων που αγαπούσαν. Άλλωστε, η αφροδισιακή της δράση είναι γνωστή ακόμη σήμερα. Ωστόσο, το συγκεκριμένο βότανο εντοπίζεται και στη Χριστιανική παράδοση, καθώς θεωρείται πως σταμάτησε την αιμορραγία του Ιησού Χριστού όταν ήταν πάνω στο Σταυρό του Μαρτυρίου, γι’ αυτό άλλωστε φέρει και την ονομασία «χόρτο του σταυρού».

Η βερβένα / ιεροβότανο είναι ένα βότανο με μεγάλη ιστορία και πολύτιμη προσφορά στη βελτίωση της υφής και της εμφάνισης της επιδερμίδας.

Μην ξεχνάς πως το Heaven of Beauty είναι πάντοτε εδώ για να λύσει οποιαδήποτε απορία σου μέσω chat, mail, τηλεφώνου, social media και θα χαρούμε πολύ να σε βοηθήσουμε!