Αρπαγόφυτο

Αρπαγόφυτο

Το αρπαγόφυτο είναι ένα βότανο, που άρχισε να χρησιμοποιείται τα τελευταία χρόνια παρά το γεγονός ότι σε άλλες χώρες η χρήση του είναι ευρέως γνωστή από πολύ παλιά χάρη στην αναλγητική και αντιφλεγμονώδη δράση του.

Το αρπαγόφυτο συστήνεται κυρίως για την ανακούφιση των πόνων στις αρθρώσεις, καθώς επίσης και για οσφυαλγία, ισχιαλγία και τενοντίτιδα.

Συστήνεται κυρίως για την ανακούφιση των πόνων στις αρθρώσεις, καθώς επίσης και για μυοσκελετικά περιστατικά όπως οσφυαλγία, ισχιαλγία και τενοντίτιδα. Οι ουσίες αρπογοζίδη και η Β-σιτοστερόλη είναι αυτές που ευθύνονται για τη σημαντική του δράση στην αντιμετώπιση της αρθρίτιδας, των ρευματισμών και των μυοσκελετικών πόνων. Μελέτες, που έχουν πραγματοποιηθεί σε πολλά πανεπιστήμια,  έδειξαν μείωση του πόνου των αρθρώσεων και βελτίωση της κινητικότητας και ευλυγισίας των αρθρώσεων λόγω των αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων του αρπαγόφυτου, που συγκρίνονται με τις αντίστοιχες της κορτιζόνης.

Το συγκεκριμένο βότανο το εντοπίζουμε σε μεγάλη κλίματα στην Αφρική και ειδικότερα στην ευρύτερη περιοχή της Ναμίμπια. Λέγεται ότι Ευρωπαίοι στρατιώτες πρωτοήρθαν σε επαφή με το αρπαγόφυτο στη Νότια Αφρική όταν είδαν ότι εκεί το χρησιμοποιούσαν οι ντόπιοι για να επουλώνονται οι πληγές τους πιο γρήγορα και για να σταματάνε τον πόνο. Από εκεί το βότανο αυτό ταξίδεψε στην Ευρώπη και αργότερα πραγματοποιήθηκαν τα πρώτα πειράματα στη Γερμανία που απέδειξαν ότι το αρπαγόφυτο διαθέτει ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, αντίστοιχες της κορτιζόνης. Μάλιστα, στη συνέχεια και άλλες μελέτες επιβεβαίωσαν την αντιφλεγμονώδη δράση του βοτάνου. Πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι η χρήση του φυτού για 8-12 εβδομάδες μπορεί να μειώσει τον πόνο και να βελτιώσει την φυσική λειτουργία του οργανισμού σε ανθρώπους που υποφέρουν από οστεοαρθρίτιδα, ενώ ενδείκνυται για πόνους στον αυχένα, την πλάτη, στο κάτω μέρος της σπονδυλικής στήλης και στις αρθρώσεις.

Το αρπαγόφυτο συστήνεται κυρίως για την ανακούφιση των πόνων στις αρθρώσεις, καθώς επίσης και για οσφυαλγία, ισχιαλγία και τενοντίτιδα.

Μην ξεχνάς πως το Heaven of Beauty είναι πάντοτε εδώ για να λύσει οποιαδήποτε απορία σου μέσω chat, mail, τηλεφώνου, social media και θα χαρούμε πολύ να σε βοηθήσουμε!

  • 14.90

    Μία κρέμα για αρθριτικά και ρευματισμούς, ειδικά μελετημένη από τις μοναχές στην Ιερά Μονή Αναλήψεως ώστε να αποδίδει στο μέγιστο όλες τις ευεργετικές ιδιότητες των φυσικών συστατικών της, όπως το λιβανέλαιο, η φαρμακευτική κάνναβη και το αρπαγόφυτο. Με ισχυρή αναλγητική και μυοχαλαρωτική δράση βοηθά στην άμεση ανακούφιση από κάθε είδους μυϊκή ενόχληση. Μία απόλυτα φυσική λύση, που αντιμετωπίζει τα συμπτώματα βελτιώνοντας τον τρόπο ζωής όσων ταλαιπωρούνται από αρθριτικά και ρευματισμούς, ενώ παράλληλα μπορεί  να χρησιμοποιηθεί και από αθλητές στη διαδικασία της προθέρμανσης.