Αρτεμισία

Αρτεμισία

Η αρτεμισία ή αψιθιά είναι γνωστή από την αρχαιότητα για τις φαρμακευτικές ιδιότητες της.

Η αρτεμισία θεωρείται πως διευκολύνει τη χώνεψη των λιπαρών ουσιών και για αυτό το λόγο συγκαταλέγεται στα λεγόμενα «βότανα για αδυνάτισμα».

Στις μέρες μας χρησιμοποιείται κυρίως ως τονωτικό του πεπτικού συστήματος, ενώ θεωρείται πως διευκολύνει τη χώνεψη των λιπαρών ουσιών και για αυτό το λόγο συγκαταλέγεται στα λεγόμενα «βότανα για αδυνάτισμα». Επίσης, αντιμετωπίζει τη δυσπεψία, τις καούρες και το «φούσκωμα». Το συγκεκριμένο βότανο χρησιμοποιείται ακόμη ως εμμηναγωγό. Συγκεκριμένα, εξομαλύνει τη διαδικασία της εμμηνορρυσίας  και συμβάλλει στην υπερμηνόρροια. Η αρτεμισία συστήνεται ακόμη ως βελτιωτικό της όρεξης, βοηθά στην καούρα και στη γαστρίτιδα, ενώ λειτουργεί και ως ήπιο καθαρτικό. Ακόμη, δρα ως αντιπυρετικό και αποχρεμπτικό σε περιπτώσεις κρυολογημάτων, δύσπνοιας, φλεγμονών των άνω αναπνευστικών οδών και στο βήχα.

Έχει διαπιστωθεί πως ο Ιπποκράτης τη χρησιμοποιούσε σε σκόνη για την αντιμετώπιση γυναικολογικών θεμάτων, ενώ η θεά Άρτεμις της έδωσε το όνομά της αναγνωρίζοντας τις πολύτιμες ιδιότητες της. Επίσης, η αρτεμισία αναφέρεται σε Ελληνικά και Ρωμαϊκά κείμενα, αλλά και στην παραδοσιακή Κινέζικη ιατρική.

Η αρτεμισία θεωρείται πως διευκολύνει τη χώνεψη των λιπαρών ουσιών και για αυτό το λόγο συγκαταλέγεται στα λεγόμενα «βότανα για αδυνάτισμα».

Μην ξεχνάς πως το Heaven of Beauty είναι πάντοτε εδώ για να λύσει οποιαδήποτε απορία σου μέσω chat, mail, τηλεφώνου, social media και θα χαρούμε πολύ να σε βοηθήσουμε!

  • Βάμμα με Αρτεμισία με το οποίο μπορούμε να πετύχουμε τη διατήρηση ή ακόμη και τη μείωση του βάρους σε συνδυασμό με μία σωστή διατροφή. -13% έκπτωση
    12.90

    Το βάμμα αρτεμισίας από τις μοναχές στην Ιερά Μονή Αναλήψεως είναι ένα απόλυτα φυσικό προϊόν με το οποίο μπορούμε να πετύχουμε τη διατήρηση ή ακόμη και τη μείωση του σωματικού βάρους σε συνδυασμό με μία σωστή διατροφή. Το συγκεκριμένο βάμμα ενεργοποιεί και τονώνει τον οργανισμό, βελτιώνει τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος και βοηθάει στη χώνεψη των λιπαρών ουσιών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο οργανισμός να λειτουργεί καλύτερα και επομένως να μη συσσωρεύει λίπος. Ένα από τα πλεονεκτήματα του συγκεκριμένου βάμματος, είναι ότι αποτελείται από φυτικά εκχυλίσματα και έτσι ο οργανισμός δεν επιβαρύνεται με χημικές ουσίες.