Κερί Μέλισσας

Κερί Μέλισσας

Το κερί της μέλισσας είναι ένα θαύμα της φύσης και είναι γνωστό ότι χρησιμοποιούνταν από παλιά για την περιποίηση της επιδερμίδας, ωστόσο τα τελευταία χρόνια έχει αναγνωριστεί και επιστημονικά η ευεργετική του δράση. Πιο συγκεκριμένα, το κερί της μέλισσας βοηθά στην αποκατάσταση βλαβών στην επιδερμίδα, λόγω των αντιβακτηριακών και αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων του. 

Το κερί της μέλισσας βοηθά στην αποκατάσταση βλαβών στην επιδερμίδα, λόγω των αντιβακτηριακών και αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων του.

Έτσι χρησιμοποιείται σε προϊόντα που απευθύνονται σε άτομα με δερματίτιδα, ψωρίαση, έκζεμα, ακμή, ενώ συστήνεται και εγκαύματα όπως και για πληγές. Επίσης, το κερί της μέλισσας χρησιμοποιείται είτε σε κεραλοιφές ή άλλα προϊόντα περιποίησης για τη φροντίδα του δέρματος, καθώς έχει την ιδιότητα να προστατεύει από την  πρόωρη γήρανση μειώνοντας τις ρυτίδες, θεωρείται ιδανικό συστατικό για το ευαίσθητο δέρμα, το οποίο ενυδατώνει, θρέφει και προστατεύει, ενισχύει τη διαδικασία ανάπλασης του δέρματος, μειώνει ραγάδες, βελτιώνει τη γενικότερη υφή της επιδερμίδας και χαρίζει ελαστικότητα. 

Μάλιστα, έχει διαπιστωθεί πως ένα από τα σημαντικά πλεονεκτήματα της χρήσης του είναι η ιδιότητα του να συγκρατεί το νερό στο εσωτερικό της επιδερμίδας δημιουργώντας ουσιαστικά ένα προστατευτικό φιλμ. Θεωρείται, ιδανικό για ώριμες και ταλαιπωρημένες επιδερμίδες, καθώς προσφέρει άμεσα αποτελέσματα και βοηθά το ξηρό, σκασμένο δέρμα να αποκαταστήσει την υφή και ελαστικότητα του χάρη στις μαλακτικές του ιδιότητες. Σήμερα, το κερί της μέλισσας χρησιμοποιείται σε πολλά προϊόντα ομορφιάς, όπως κρέμες, lip balm, αλλά επίσης και σε οδοντόκρεμες ακόμη και σε αλοιφές για την αρθρίτιδα και τις ρευματοπάθειες. 

Το κερί της μέλισσας βοηθά στην αποκατάσταση βλαβών στην επιδερμίδα, λόγω των αντιβακτηριακών και αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων του.

Μην ξεχνάς πως το Heaven of Beauty είναι πάντοτε εδώ για να λύσει οποιαδήποτε απορία σου μέσω chat, mail, τηλεφώνου, social media και θα χαρούμε πολύ να σε βοηθήσουμε!