Νεράγκαθο

Νεράγκαθο

Το νεράγκαθο ή αλλιώς δίψακος είναι ένα βότανο γνωστό από την αρχαιότητα και ξεχωρίζει για την πικρή του γεύση. Χρησιμοποιείται, κυρίως, ως εφιδρωτικό, αλλά και ως τονωτικό για την αύξηση της όρεξης και για την καλή λειτουργία του στομαχιού, ενώ θεωρείται άριστο διουρητικό. 

Το νεράγκαθο ή αλλιώς δίψακος συστήνεται για δερματικές παθήσεις, όπως δερματίτιδες, ενώ ανακουφίζει τους πόνους ρευματισμών και την ποδάγρα.

Επίσης, το νεράγκαθο συστήνεται για δερματικές παθήσεις, όπως οι δερματίτιδες, ενώ ανακουφίζει τους πόνους των ρευματισμών και την ποδάγρα. Το όνομα του συγκεκριμένου βοτάνου προέρχεται από την αρχαιοελληνική λέξη Δίψακος, που είναι το όνομα της ασθένειας διαβήτης, στην οποία ένα κοινό σύμπτωμα είναι η δίψα και αυτό γιατί το φυτό σχηματίζει μία λεκάνη στη βάση των φύλλων του, όπου συγκεντρώνεται ποσότητα νερού. 

Αξίζει να αναφερθεί πως στην αρχαιότητα ονομαζόταν και «λουτρό της Αφροδίτης», καθώς θεωρούνταν πως όταν μια κοπέλα έπινε το νερό που συγκεντρωνόταν στα φύλλα του ομόρφαινε.

Το νεράγκαθο ή αλλιώς δίψακος συστήνεται για δερματικές παθήσεις, όπως δερματίτιδες, ενώ ανακουφίζει τους πόνους ρευματισμών και την ποδάγρα.

Μην ξεχνάς πως το Heaven of Beauty είναι πάντοτε εδώ για να λύσει οποιαδήποτε απορία σου μέσω chat, mail, τηλεφώνου, social media και θα χαρούμε πολύ να σε βοηθήσουμε!

  • Θεραπευτική κρέμα για Κατάκλιση και Επούλωση Πληγών με ισχυρή επουλωτική και ενυδατική δράση ιδανική για άτομα που βρίσκονται σε κατάκλιση.
    14.90

    Μία κρέμα με ισχυρή επουλωτική και ενυδατική δράση ιδανική για άτομα που βρίσκονται σε κατάκλιση. Πρόκειται για ένα εκπληκτικό, εντελώς φυσικό προϊόν, το οποίο φτιάχνουν οι μοναχές της Ιεράς Μονής Αναλήψεως συνδυάζοντας παλιές συνταγές και καινούρια τεχνογνωσία. Η συγκεκριμένη κρέμα περιέχει μία σειρά από βότανα και έλαια, όπως το λιβανέλαιο και το λάδι στρουθοκαμήλου, τα οποία χάρη στις ιδιότητες τους βοηθούν το δέρμα να επουλωθεί γρηγορότερα, να ενυδατωθεί και να παραμένει προστατευμένο. Είναι το ιδανικό προϊόν για άτομα σε κατάκλιση, ώστε το δέρμα τους να λαμβάνει όλη τη φροντίδα που απαιτείται για να παραμένει υγιές.