Σαλικυλικό οξύ

Σαλικυλικό οξύ

Το σαλικυλικό οξύ προέρχεται από το φλοιό της ιτιάς και χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες για τις αναλγητικές, αντιπυρετικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του, ενώ είναι γνωστό ότι αποτελεί πρόδρομο του ακετυλοσαλικυλικού οξέος, του ενεργού συστατικού της ασπιρίνης. Ωστόσο, το σαλικυλικό οξύ έχει μία σειρά από εξίσου σημαντικά οφέλη και για την υγεία του δέρματος.

Το σαλικυλικό οξύ προέρχεται από το φλοιό της ιτιάς και χρησιμοποιείται για τις αναλγητικές, αντιπυρετικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του.

Πιο συγκεκριμένα, εξαιτίας της αντιβακτηριδιακής του δράσης χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση δερματικών παθήσεων, καθώς μειώνει την παραγωγή σμήγματος, διασπάει τα κύτταρα που ενώνονται δημιουργώντας σπυράκια και στίγματα και διατηρεί την επιδερμίδα καθαρή και όμορφη και περιορίζει τις εξάρσεις της ακμής.

Ακόμη, χρησιμοποιείται και ως απολεπιστικό, καθώς απομακρύνει το νεκρό δέρμα, μειώνει τις φλεγμονές, με συνέπεια να αφήνει ένα πρόσωπο με καθαρούς πόρους. Μάλιστα, το συγκεκριμένο συστατικό χρησιμοποιείται και σε περιπτώσεις δερματίτιδας, αλλά και ψωρίασης. Αξίζει, ωστόσο, να σημειωθεί πως το σαλικυλικό οξύ διαθέτει, μεταξύ άλλων και την ιδιότητα να διεισδύει βαθύτερα καθαρίζοντας έτσι σε βάθος την επιδερμίδα.

Το σαλικυλικό οξύ προέρχεται από το φλοιό της ιτιάς και χρησιμοποιείται για τις αναλγητικές, αντιπυρετικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του.

Μην ξεχνάς πως το Heaven of Beauty είναι πάντοτε εδώ για να λύσει οποιαδήποτε απορία σου μέσω chat, mail, τηλεφώνου, social media και θα χαρούμε πολύ να σε βοηθήσουμε!

  • κρέμα για φτέρνες γόνατα και αγκώνες με ουρία και μελισσοκέρι Εκτός αποθέματος
    10.00

    Κρέμα επανόρθωσης και προστασίας των σκασμένων φτερνών με ουρία και βιολογικό κερί μέλισσας. Μία ιδιαίτερα αποτελεσματική θεραπεία βιολογικών εκχυλισμάτων, για τη πλήρη επανόρθωση του σκασμένου δέρματος και την ταχεία επαναφορά της εντυπωσιακής εμφάνισης στην περιοχή των φτερνών. Χάρη στα πολύτιμα συστατικά της η συγκεκριμένη κρέμα αφαιρεί άμεσα τους νεκρούς και σκασμένους ιστούς, ενυδατώνει βαθιά και μαλακώνει την πολύ ξηρή επιδερμίδα, διεγείρει την κυτταρική ανάπλαση και επαναφέρει γρήγορα την εντυπωσιακή εμφάνιση στην κατεστραμμένη περιοχή. Μη λιπαρή, λεπτή υφή.

           

    Διαβάστε περισσότερα