Ύσσωπος

Ύσσωπος

Ο ύσσωπος έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, χρησιμοποιείται ως αντισπασμωδικό, αποχρεμπτικό, βλεννολυτικό, αντιικό, αντιδιαρροϊκό, εφιδρωτικό, ηρεμιστικό και περιέχει πολλά φλαβονοειδή, γεγονός που τον καθιστά ένα ιδιαίτερα σημαντικό φυτό για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού και τη διατήρηση της καλής υγείας.

Ο ύσσωπος είναι γνωστός από την αρχαιότητα, με ιδιότητες όσον αφορά στην ανακούφιση των συμπτωμάτων από το άσθμα και τη βρογχίτιδα.

Πιο συγκεκριμένα ο ύσσωπος, χρησιμοποιείται για το κοινό κρυολόγημα, το βήχα, τη βρογχίτιδα, το άσθμα, τον πονόλαιμο και τη χρόνια καταρροή, καθώς επίσης και σε περιπτώσεις μετεωρισμού, ενώ έχει παρατηρηθεί ότι βοηθά σε καταστάσεις ανησυχίας, αλλά και στο άγχος και την κόπωση. Επίσης, το συγκεκριμένο φυτό χρησιμοποιείται παραδοσιακά σε προβλήματα του ήπατος και εντερικά προβλήματα, σε περιπτώσεις ουρολοίμωξης, κολικών, στη διατήρηση των φυσιολογικών επιπέδων του σακχάρου στο αίμα και σε δερματικές παθήσεις όπως εξανθήματα, αλλά και σε εγκαύματα και μώλωπες.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο ύσσωπος είναι γνωστός από την αρχαιότητα, καθώς αναφέρεται τόσο από τον Ιπποκράτη όσο και από το Διοσκουρίδη. Μάλιστα, από τότε ακόμη είχαν εντοπίσει τις ιδιότητες του συγκεκριμένου φυτού όσον αφορά στην ανακούφιση των συμπτωμάτων από το άσθμα και τη βρογχίτιδα.

Ο ύσσωπος είναι γνωστός από την αρχαιότητα, με ιδιότητες όσον αφορά στην ανακούφιση των συμπτωμάτων από το άσθμα και τη βρογχίτιδα.

Μην ξεχνάς πως το Heaven of Beauty είναι πάντοτε εδώ για να λύσει οποιαδήποτε απορία σου μέσω chat, mail, τηλεφώνου, social media και θα χαρούμε πολύ να σε βοηθήσουμε!

  • Βάμμα με Τσουκνίδα, Δεντρολίβανο, Ύσσωπο και Ηλίανθο για την τη μείωση των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα. -13% έκπτωση
    12.90

    Το βάμμα για το σάκχαρο είναι ένα απόλυτα φυσικό προϊόν με το οποίο μπορούμε να πετύχουμε τη μείωση των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα. Οι μοναχές στην Ιερά Μονή Αναλήψεως συνδύασαν για την παρασκευή του βότανα, τα οποία χάρη στις ουσίες που περιέχουν συμβάλλουν, ώστε να κρατηθούν υπό έλεγχο τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Με τον τρόπο αυτό και στο πλαίσιο μιας υγιεινής διατροφής βελτιώνεται η λειτουργία του οργανισμού. Το πλεονέκτημα του βάμματος, είναι ότι αποτελείται από φυτικά εκχυλίσματα και έτσι ο οργανισμός δεν επιβαρύνεται με χημικές ουσίες.