Σπαθόχορτο

Σπαθόχορτο

Μία από τις σημαντικότερες ιδιότητες που διαθέτει το σπαθόχορτο είναι η επουλωτική του δράση. Συγκεκριμένα, αναπλάθει τα κύτταρα του δέρματος και για το λόγο αυτό χρησιμοποιείται σε χτυπήματα, εγκαύματα, πληγές, μώλωπες, φλεγμονές, σπυράκια, αλλά και τσιμπήματα εντόμων, καθώς και για πόνους μέσης, ισχιαλγια, ρευματισμούς και αρθριτικά, ενώ παράλληλα βοηθά στην αντιμετώπιση πολλών δερματικών προβλημάτων, καθώς έχει αντιφλογιστικές, αντισηπτικές και επουλωτικές ιδιότητες.

Το σπαθόχορτο τονώνει την επιδερμίδα και έχει διαπιστωθεί ότι συμβάλλει σημαντικά στη σύσφιξη του δέρματος.

Πιο συγκεκριμένα, το σπαθόχορτο τονώνει την επιδερμίδα και έχει διαπιστωθεί ότι συμβάλλει σημαντικά στη σύσφιξη του δέρματος, ενώ έχει εξαιρετική δράση στην αντιμετώπιση των ρυτίδων και επιπλέον, βοηθάει σε εξαιρετικό βαθμό σε περιπτώσεις ακμής. Ακόμη θεωρείται ως διουρητικό, εμμηναγωγό και αιμοστατικό, βοηθά σε περιστατικά γαστρίτιδας, ως αποχρεμπτικό κατά τη διάρκεια κρυολογημάτων, για την ενίσχυση της άμυνας ου οργανισμού, αλλά και για την αντιμετώπιση της αϋπνίας και του άγχους.

Το σπαθόχορτο, εκτός από την Ελλάδα, το βρίσκουμε στην Ευρώπη, την Ασία, αλλά και τη Βόρεια Αμερική. Στην αρχαία Ελλάδα το χρησιμοποιούσαν οι Σπαρτιάτες για την επούλωση των πληγών τους από τις μάχες. Επειδή, μάλιστα επρόκειτο συνήθως για πληγές από σπαθί, πήρε και το όνομα του «σπαθόχορτο».

Το σπαθόχορτο τονώνει την επιδερμίδα και έχει διαπιστωθεί ότι συμβάλλει σημαντικά στη σύσφιξη του δέρματος.

Μην ξεχνάς πως το Heaven of Beauty είναι πάντοτε εδώ για να λύσει οποιαδήποτε απορία σου μέσω chat, mail, τηλεφώνου, social media και θα χαρούμε πολύ να σε βοηθήσουμε!

 • Βάμμα με Σπαθόχορτο και Τσάι του Βουνού για τη καταπολέμηση της ήπιας κατάθλιψης από τις μοναχές στην Ιερά Μονή Αναλήψεως. -13% έκπτωση
  Η αρχική τιμή ήταν: 14.90€.Η τρέχουσα τιμή είναι: 12.90€.

  Το συγκεκριμένο βάμμα αποτελεί τον πιο φυσικό τρόπο για τη καταπολέμηση της ήπιας κατάθλιψης, καθώς βελτιώνει τη διάθεση χωρίς να επιβαρύνει τον οργανισμό με χημικές ουσίες. Ένα βάμμα, που αποτελείται από σπαθόχορτο, τσάι του βουνού και άλλα φυτικά εκχυλίσματα, τα οποία διαθέτουν αντικαταθλιπτικές, χαλαρωτικές και καταπραϋντικές ιδιότητες. Ένα μοναστηριακό προϊόν από τις μοναχές στην Ιερά Μονή Αναλήψεως, απόλυτα φυσικό, που απευθύνεται σε άτομα, τα οποία ταλαιπωρούνται στην καθημερινότητα τους από άγχος, κακή διάθεση, αλλά και ήπιας μορφής κατάθλιψη. Οι ουσίες των συστατικών, που περιέχονται στο βάμμα αυτό εκτιμάται ότι αυξάνουν τα επίπεδα της σεροτονίνης στον εγκέφαλο βοηθώντας αποτελεσματικά στα συγκεκριμένα προβλήματα.

              

 • Σπαθόλαδο από τις μοναχές στην Ιερά Μονή Αναλήψεως το οποίο παράγουν χρόνια, καθώς γνωρίζουν καλά τις πολύτιμες ευεργετικές ιδιότητες του.
  9.90

  Το συγκεκριμένο σπαθόλαδο από τις μοναχές στην Ιερά Μονή Αναλήψεως είναι ένα απόλυτα φυσικό προϊόν, το οποίο οι μοναχές παράγουν εδώ και χρόνια, καθώς γνωρίζουν πολύ καλά τις πολύτιμες ευεργετικές ιδιότητες του.  Το σπαθόλαδο, που παράγεται από το φυτό σπαθόχορτο, διαθέτει αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις, αντισηπτικές, στυπτικές και επουλωτικές ιδιότητες και συστήνεται για την επούλωση πληγών, μωλώπων και εγκαυμάτων πρώτου βαθμού, ενώ βοηθά στην αντιμετώπιση των ρευματικών πόνων των αρθρώσεων και της ισχιαλγίας. Πρόκειται για ένα φυτό, οι ιδιότητες του οποίου είναι γνωστές από την αρχαιότητα, ωστόσο στη σύγχρονη εποχή πολλές από αυτές έχουν επιβεβαιωθεί και από μελέτες.