Σπαθόλαδο 100ml

9.90

Το συγκεκριμένο σπαθόλαδο από τις μοναχές στην Ιερά Μονή Αναλήψεως είναι ένα απόλυτα φυσικό προϊόν, το οποίο οι μοναχές παράγουν εδώ και χρόνια, καθώς γνωρίζουν πολύ καλά τις πολύτιμες ευεργετικές ιδιότητες του.  Το σπαθόλαδο, που παράγεται από το φυτό σπαθόχορτο, διαθέτει αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις, αντισηπτικές, στυπτικές και επουλωτικές ιδιότητες και συστήνεται για την επούλωση πληγών, μωλώπων και εγκαυμάτων πρώτου βαθμού, ενώ βοηθά στην αντιμετώπιση των ρευματικών πόνων των αρθρώσεων και της ισχιαλγίας. Πρόκειται για ένα φυτό, οι ιδιότητες του οποίου είναι γνωστές από την αρχαιότητα, ωστόσο στη σύγχρονη εποχή πολλές από αυτές έχουν επιβεβαιωθεί και από μελέτες.

            

Ιδιότητες

Το σπαθόλαδο έχει αντιφλογιστικές, αντισηπτικές και επουλωτικές ιδιότητες. Συγκεκριμένα, έχει την ικανότητα να αναπλάθει τα κύτταρα του δέρματος και για το λόγο αυτό βοηθά στην αντιμετώπιση πολλών δερματολογικών προβλημάτων, καθώς και σε εγκαύματα, πληγές, φλεγμονές, σπυράκια, κάλους, τσιμπήματα εντόμων και μώλωπες. Επίσης, περιέχει βιταμίνες Α, Β1, Β2, Β6, D, πρωτεΐνες και ιχνοστοιχεία και γι’ αυτό ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, ενώ επιπλέον έχει αντικαταθλιπτική και ηρεμιστική δράση, όπως και  μυοχαλαρωτική, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση του πόνου στη μέση, τις ισχιαλγίες και μυαλγίες και τους ρευματισμούς. 

Που Ενδείκνυται

Το σπαθόλαδο χρησιμοποιείται για την επούλωση πληγών, μωλώπων και εγκαυμάτων πρώτου βαθμού, ενώ βοηθά στην αντιμετώπιση των ρευματικών πόνων των αρθρώσεων και της ισχιαλγίας. Επιπλέον, βοηθά στο στομαχόπονο, τις ξινίλες, τις καούρες, τη δυσκοιλιότητα, σε περιπτώσεις γαστρεντερίτιδας, στον πονοκέφαλο, τις αιμορροΐδες, τις ψύξεις, τα συγκάματα, τα δερματικά προβλήματα όπως σπυράκια, εκζέματα και ψωρίαση, αλλά και στους κιρσούς και τους κάλους.

Χρήση

Για στομαχικά προβλήματα συστήνεται η κατανάλωση μιας κουταλιάς της σούπας κάθε πρωί, πριν το φαγητό, για μια-δυο εβδομάδες. Επίσης, το σπαθόλαδο χρησιμοποιείται για επαλείψεις ή ελαφρές εντριβές στο μέρος το οποίο πονά, έχει τραυματιστεί ή υπάρχει έγκαυμα. Μπορούμε ακόμη να διαποτίσουμε μια γάζα με σπαθόλαδο και να εφαρμόσουμε τοπικά επιθέματα.

Συστατικά

Σπαθόλαδο εξαιρετικής ποιότητας

 

100% Φυσικό Προϊόν

Σπαθόλαδο από τις μοναχές στην Ιερά Μονή Αναλήψεως το οποίο παράγουν χρόνια, καθώς γνωρίζουν καλά τις πολύτιμες ευεργετικές ιδιότητες του.

Σπαθόλαδο 100ml

9.90

Αποστολή σε 1 έως 3 εργάσιμες ημέρες