Ρίγανη

Ρίγανη

Η ρίγανη από την αρχαιότητα ακόμη θεωρείται ως θεραπευτικό βότανο γι’ αυτό και υπάρχει αναφορά στη χρήση της σε κείμενα του Αριστοτέλη και φυσικά του Ιπποκράτη, ο οποίος τη θεωρούσε ως ένα πολύ ισχυρό αντισηπτικό, ενώ ανέφερε και πολλές επιπλέον χρήσεις της.

Η ρίγανη είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, καθώς και σε βιταμίνη Ε, Κ, Α, Β3, Β6 και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Αξίζει να αναφερθεί πως η ρίγανη είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, καθώς και σε βιταμίνη Ε, Κ, Α, Β3 και Β6, έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, περιέχει επίσης, μαγγάνιο, ψευδάργυρο, κάλιο, μαγνήσιο, ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο και β-καροτίνη, ενώ είναι και καλή πηγή φυτικών ινών.

Οι αντιοξειδωτικές της ουσίες  θυμόλη και καρβακρόλη, έχουν ισχυρή αντιβακτηριακή και αντιμυκητιακή δράση και για το λόγο αυτό η ρίγανη ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις κρυολογήματος, ενώ έχει ακόμη αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, μειώνει τη φθορά των κυττάρων, επιβραδύνοντας έτσι τη διαδικασία της γήρανσης, προστατεύει τα ερυθρά αιμοσφαίρια, συστήνεται για στομαχικά προβλήματα, συμβάλλει στη διατήρηση των επιπέδων χοληστερόλης και σακχάρου σε φυσιολογικά επίπεδα, βελτιώνει τη διάθεση, ενώ έχει διαπιστωθεί πως συμβάλλει και στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας μειώνοντας την όψη του «φλοιού πορτοκαλιού».

Η ρίγανη είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, καθώς και σε βιταμίνη Ε, Κ, Α, Β3, Β6 και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Μην ξεχνάς πως το Heaven of Beauty είναι πάντοτε εδώ για να λύσει οποιαδήποτε απορία σου μέσω chat, mail, τηλεφώνου, social media και θα χαρούμε πολύ να σε βοηθήσουμε!

 • Έλαιο για την Ονυχομυκητίαση από τις μοναχές στην Ι.Μ Αναλήψεως. Είναι η ιδανική λύση για όσους ταλαιπωρούνται από το συγκεκριμένο πρόβλημα.
  9.90

  Ένα απόλυτα φυσικό προϊόν το συγκεκριμένο λάδι ονυχομυκητίασης από τις μοναχές στην Ιερά Μονή Αναλήψεως είναι η ιδανική λύση για όσους ταλαιπωρούνται από το συγκεκριμένο πρόβλημα. Με μία σειρά από φυτικά έλαια όπως το αμυγδαλέλαιο, το tea tree oil, το ριγανέλαιο, αλλά και το γαρυφαλέλαιο, τα οποία διαθέτουν ισχυρές αντισηπτικές, αντιμικροβιακές και αντιμυκητιασικές ιδιότητες το συγκεκριμένο προϊόν υπόσχεται να δώσει λύση σε ένα πρόβλημα, που ταλαιπωρεί σημαντικό αριθμό ατόμων και μάλιστα με απόλυτα φυσικό τρόπο και χωρίς χημικά.

              

 • Έλαιο Ψωρίασης για το τριχωτό της κεφαλής απόλυτα στοχευμένο, ώστε να ανακουφίζει και να βελτιώνει τα συμπτώματα της ψωρίασης.
  14.90

  Έλαιο για την ψωρίαση, το οποίο απευθύνεται κυρίως σε άτομα, που η συγκεκριμένη δερματική πάθηση εντοπίζεται στο  δέρμα του τριχωτού της κεφαλής. Οι μοναχές στην Ιερά Μονή Αναλήψεως δημιούργησαν ένα πρωτοποριακό προϊόν, απόλυτα στοχευμένο, ώστε να ανακουφίζει και να βελτιώνει τα συμπτώματα της ψωρίασης. Μάλιστα, επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν μία σειρά από έλαια με εκπληκτικές επουλωτικές και καταπραϋντικές ιδιότητες μεγιστοποιώντας τα οφέλη από τη χρήση του συγκεκριμένου προϊόντος. Επιπλέον, το γεγονός ότι πρόκειται για έλαιο το καθιστά ιδανικό για τη περιοχή του τριχωτού της κεφαλής, καθώς μπορεί να απλωθεί με πολύ μεγαλύτερη ευκολία και να παραμείνει πάνω στο δέρμα, προσφέροντας όλες τις ευεργετικές του ιδιότητες. 

              

 • Το ριγανέλαιο παράγεται από τις μοναχές στην Ιερά Μονή Αναλήψεως με την μέθοδο της απόσταξης από το βότανο της ρίγανης. -13% έκπτωση
  12.90

  Το ριγανέλαιο είναι ένα εκπληκτικό φυσικό προϊόν, που μελέτες έχουν αποδείξει, ότι δίκαια ονομάζεται το αντιβιοτικό της φύσης. Πρόκειται για ένα φυσικό έλαιο, που παράγεται από τις μοναχές στην Ιερά Μονή Αναλήψεως με τη διαδικασία της απόσταξης από το βότανο της ρίγανης, το οποίο είναι πολύ πλούσιο σε φυσικά αντιοξειδωτικά. Τα κύρια συστατικά του ελαίου ρίγανης είναι η καρβακρόλη και η θυμόλη, δύο φαινόλες με σημαντική αντιοξειδωτική δράση, ενώ περιλαμβάνει και άλλες ουσίες όπως τερπένια, ροσμαρινικό οξύ, ναριντζίνη και βήτα καρυοφιλλίνη. Το έλαιο ρίγανης εμφανίζει, επίσης, σημαντικές αντιμικροβιακές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες, που το κατατάσσουν μεταξύ των κορυφαίων βοτάνων, το οποίο επάξια κερδίζει μία θέση στην κουζίνα μας χάρη στα μοναδικά συστατικά του και την ισχυρή δράση του.