Ριγανέλαιο 30ml

-13% έκπτωση

Η αρχική τιμή ήταν: 14.90€.Η τρέχουσα τιμή είναι: 12.90€.

Το ριγανέλαιο είναι ένα εκπληκτικό φυσικό προϊόν, που μελέτες έχουν αποδείξει, ότι δίκαια ονομάζεται το αντιβιοτικό της φύσης. Πρόκειται για ένα φυσικό έλαιο, που παράγεται από τις μοναχές στην Ιερά Μονή Αναλήψεως με τη διαδικασία της απόσταξης από το βότανο της ρίγανης, το οποίο είναι πολύ πλούσιο σε φυσικά αντιοξειδωτικά. Τα κύρια συστατικά του ελαίου ρίγανης είναι η καρβακρόλη και η θυμόλη, δύο φαινόλες με σημαντική αντιοξειδωτική δράση, ενώ περιλαμβάνει και άλλες ουσίες όπως τερπένια, ροσμαρινικό οξύ, ναριντζίνη και βήτα καρυοφιλλίνη. Το έλαιο ρίγανης εμφανίζει, επίσης, σημαντικές αντιμικροβιακές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες, που το κατατάσσουν μεταξύ των κορυφαίων βοτάνων, το οποίο επάξια κερδίζει μία θέση στην κουζίνα μας χάρη στα μοναδικά συστατικά του και την ισχυρή δράση του.

            

Αποστολή σε 1 έως 3 εργάσιμες ημέρες

Ιδιότητες

Το έλαιο ρίγανης εμφανίζει σημαντικές αντιμικροβιακές  ιδιότητες. Συγκεκριμένα, έχει διαπιστωθεί ότι δημιουργεί ένα μη φιλικό περιβάλλον για τα βακτήρια τους ιούς και τους μύκητες και αναστέλλει την ανάπτυξη τους. Επιπλέον, το ριγανέλαιο έχει σημαντική αντιοξειδωτική δράση, και προστατεύει τα κύτταρα από τις βλάβες που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες, ενώ μελέτες έδειξαν ότι διαθέτει και καρδιοπροστατευτική δράση.Το ριγανέλαιο είναι ωφέλιμο και για το πεπτικό σύστημα, καθώς ενισχύει τη διαδικασία της πέψης μέσω της αύξησης της έκκρισης των πεπτικών ενζύμων, ενώ παράλληλα αυξάνει την απορροφησιμότητα των θρεπτικών συστατικών προστατεύοντας το στομάχι και το έντερο.

Που Ενδείκνυται

Το ριγανέλαιο συστήνεται για λοιμώξεις του αναπνευστικού, για κρυολόγημα, φαρυγγίτιδα, λαρυγγίτιδα, αμυγδαλίτιδα, ιγμορίτιδα, αλλά και για τη μείωση των συμπτωμάτων όπως ο πονόλαιμος και η ρινική συμφόρηση, αλλά και για λοιμώξεις  του ουροποιητικού, αλλά και για περιπτώσεις μυκητιάσεων, όπως επίσης και για βελτίωση των συμπτωμάτων του έλκους στομάχου λόγω του ελικοβακτηρίου του πυλωρού, αλλά και της γαστρεντερίτιδας.

Χρήση

Το ριγανέλαιο είναι πόσιμο έλαιο και η δοσολογία του είναι μία σταγόνα σε λίγο νερό ή σε ένα φλιτζάνι τσάι, χυμό, η γάλα ή σε μια κουταλιά του γλυκού ελαιόλαδο, 2-3 φορές την ημέρα. Η χρήση του ριγανέλαιου με τη μορφή του αιθέριου ελαίου, θα πρέπει να γίνεται με προσοχή και μόνο αφού πρώτα αραιωθεί, γιατί αλλιώς μπορεί να ερεθίσει το δέρμα και τους βλεννογόνους.

 

Να αποφεύγεται η λήψη του ελαίου ρίγανης από παιδιά, εγκύους και θηλάζουσες, όπως επίσης και από άτομα με έλλειψη σιδήρου και σιδηροπενία. Άτομα αλλεργικά στο θυμάρι, στη μέντα, στο βασιλικό, και στο φασκόμηλο ίσως να είναι ευαίσθητοι και στο ριγανέλαιο και θα πρέπει να το αποφεύγουν.

Συστατικά

Οργανικό έλαιο βιολογικής ρίγανης υψηλής ποιότητας και Ελαιόλαδο.

 

100% Φυσικό Προϊόν

Το ριγανέλαιο παράγεται από τις μοναχές στην Ιερά Μονή Αναλήψεως με την μέθοδο της απόσταξης από το βότανο της ρίγανης.

Ριγανέλαιο 30ml

Η αρχική τιμή ήταν: 14.90€.Η τρέχουσα τιμή είναι: 12.90€.

Αποστολή σε 1 έως 3 εργάσιμες ημέρες